Fælles fodslag, åbenhed og tryghed

Vi har haft den store fornøjelse, inspiration og udviklingsmulighed at købe Kirsten til et helt års Marte Meo forløb. En gang om måneden har 4 grupper personale set deres egne optagelser af hverdagens relationer og kommunikation. Sammen med Kirsten har de genset filmene med hendes målrettede og anerkendende analyser af alle de øjeblikke, hvor relationen har skabt udvikling og trivsel. det har været muligt at se en ar forandring i personalets tilgang til børn, kollegaer og forældre. Vi oplever meningsfuldheden i at drøfte alt, hvad børn har set og oplevet voksne gøre uden at føle os udleveret – blot guidet til flere af de hændelser, der giver samspil og glæde.  

LENE MORTENSEN, LEDER, SKOVHUSET BØRNEHAVE & VUGGESTUE
Ring nu om Marte Meo: 21 69 10 90 eller mail: kirsten.bork@mail.dk

 

Supervisionen har vendt udfordringer til udvikling

Ansatte i K3 og K4 klasserne på CSU Holbæk modtager løbende supervision fra Kirsten. Vores elevgruppe består af unge udviklingshæmmede med generelle indlæringsvanskeligheder. At engagere disse i socialt samspil og kommunikation er på mange måder udfordrende og stiller krav til pædagogiske værktøjer og professionel tilrettelæggelse.
På det konkrete niveau giver Marte Meo supervisionen os målrettede værktøjer, som vi kan anvende direkte i arbejdet omkring eleverne for at udvikle selvstændighedsgraden og hjælpe den sociale og kommunikative kompetence positivt. Ligeledes giver det os som medarbejdere mulighed for et pusterum, hvor vi kan reflektere over og bearbejde oplevelser sammen. Overordnet er supervisionen i afdelingen med til at skabe et fælles fundament, en fælles referenceramme og et fælles sprog, hvorfra vi som medarbejdere kan forstå hinanden.

STINE JOHANSEN, AFDELINGSLEDER, CSU HOLBÆK
Ring nu om Marte Meo: 21 69 10 90 eller mail: kirsten.bork@mail.dk

 

Jeg bliver stadig forundret over hvor lidt der skal til

Jeg har gennem uddannelsesforløbet, gradvist mærket en udvikling af mine kompetencer. I starten af uddannelsen kunne jeg ret hurtigt mærke at samspillet med børnene blev bedre. Børnene virkede gladere og kom hurtigere i positiv udvikling. Samarbejdet med kollegaer er udviklet og der er en god stemning i samspillet også i/efter diskussioner, hvor der er uenighed. 

Min pædagogiske faglighed er i væsentlig grad højnet. Jeg føler, at jeg er blevet meget bedre til mit arbejde. Ved at anvende metoden har jeg oplevet at samspillet udvikles blandt mennesker. Til sidst i udannelsen har jeg i høj grad kunne mærke en forandring af mig selv. En forandring jeg også mærker i privatlivet. Jeg oplever at metoden har udviklet mine evner som forældre.

REGINA, UDANNET MARTE MEO TERAPEUT HOS KIRSTEN BORK
Ring nu om Marte Meo: 21 69 10 90 eller mail: kirsten.bork@mail.dk


Kvaliteten i mit arbejde i børnehaven er højnet

“Gennem uddannelsen har jeg ved hjælp af Marte Meo metoden og Kirstens kyndige og konkrete vejledning oplevet en kæmpe udvikling, både fagligt og personligt. Det er gennem hele uddannelsen været trygt at kunne læne sig op ad Kirstens store erfaring med og trænede blik i forhold til at analysere film og arbejde med metoden. (…)
På det personlige plan kan jeg mærke at uddannelsen har sat gang i en personlig udvikling som jeg glæder mig over også i mit privatliv. Jeg kan mærke, at jeg har fået nye erkendelser om mig selv og af, hvad der sker mellem mig og andre mennesker, det gælder både i forhold til familie og venner, i dagligdagen, når jeg møder nye mennesker … når jeg reflekterer over hvad der sker eller ønsker forandringer tænker jeg i Marte Meo elementerne (…) Så jeg skylder dig en kæmpe TAK, Kirsten – det har været fantastisk at udvikle sig hos dig”

ANNE EVANG HANSEN, UDDANNET MARTE MEO VED KIRSTEN BORK
Ring nu om Marte Meo: 21 69 10 90 eller mail: kirsten.bork@mail.dk

Det var guld værd!

Det var guld værd, at Kirsten kunne skabe et så givende og udbytterigt forløb. Det har betydet, at vi med den større viden og indarbejdelsen af metoden i hverdagen, oplever en større glæde i arbejdet, da vi nu har et redskab, som kan bruges med gode resultater til følge. Ud over det konkrete forløb har vi efterfølgende brugt Kirsten til at fokusere på personalet og vores møder, hvilket har optimeret møderne. Ligeså har vi lige brugt Kirsten til et efteruddannelsesforløb – og som altid med et godt resultat.

PIA DAHLENBORG JENSEN, LEDER, KARISE BØRNEHUS
Ring nu om Marte Meo: 21 69 10 90 eller mail: kirsten.bork@mail.dk

 


Ikke kun for børn – det virker også på min kone, kollegaer og kunder

“Vi skal være bedre til at kommunikere med vores børn uden råben og strenge retningslinjer, og vi skal være enige om fremgangsmåden.” Dette ønske blev indgangen til Marte Meo. I første omgang optog vi nogle forskellige situationer fra hverdagen, hvorefter vi på den efterfølgende session talte det igennem – ikke med den hensigt at udpege de ting, som vi gjorde forkert, men mere analysere lidt på børnenes adfærd i forhold til vores ageren. Vi gennemgik de forskellige områder i Marte Meo metoden og afprøvede fra gang til gang de nye tiltag. Enkle ting, som var nemme at huske og udføre og som vi på de efterfølgende videoer klart kunne se effekten af.

Det interessante jeg fandt ud af med Marte Meo var, at metoden ikke kun virkede overfor mine børn, men også på min kone, kollegaer, kunder og samarbejdspartnere. Voksne mennesker er væsentlig nemmere at kommunikere med, når man for eksempel bekræfter og roser dem for deres holdninger. Det er ikke meningen at tale folk efter munden, men bruger man deres eget valg og guider dem til at tage den rette beslutning, giver det i de fleste tilfælde et optimal outcome for alle parter. En kunde der ønsker en ny IT-løsning vil fra starten have sine egne holdninger og behov, hvilket man skal anerkende og derefter guide, så det helt rette setup bliver valgt.

JONAS LYGAARD, SALGSCHEF OG FAR TIL TO 
Ring nu: 21 69 10 90 eller mail: kirsten.bork@mail.dk